کبد چرب در کودکان!
با افزایش جمعیت، آپارتمان نشینی و زندگی شهری و افزایش دغدغههای زندگی بیشتر بزرگسالان و کودکان کمتحرک شدهاند. در گذشته بیشتر کودکان با بازی کردن و تحرک زیاد سرگرم میشدند، اما در حال حاضر فیلم و بازی های کامپیوتری جای آنها را گرفته است.
بیتحرکی و مصرف زیاد فستفود و شیرینی را میتوان از مهمترین عوامل ابتلای کودکان به انواع بیماریها دانست. یکی از بیماریهایی که در حال حاضر، بسیار در کودکان دیده میشود و سلامت آنها را به خطر انداخته، کبد چرب است. به همین دلیل لازم است در شناخت و آشنایی با علائم کبد چرب در کودکان بیشتر تلاش کنیم.
تشخیص علائم این بیماری در مراحل اولیه سخت است و به همین علت والدین باید اطلاعات خود را از علائم کبد چرب در کودکان افزایش دهند. در ادامه همراه ما باشید تا درباره علائم کبد چرب در کودکان، عوارض احتمالی و روشهای درمان آن برای شما توضیح دهیم.
چگونه کودکان درگیر کبد چرب میشوند؟
کبد چرب در کودکان همانند بزرگسالان در اثر تجمع چربی در بافت کبد ایجاد میشود. تجمع چربی در بزرگسالان میتواند ناشی از مصرف الکل باشد. اما در کودکان معمولا به دنبال رژیم غذایی نامناسب به وجود میآید. کبد چرب در کودکان به دو نوع کبد چرب ساده و استئاتوهپاتیت غیرالکلی (NASH) تقسیم میشود.
علائم تشخیص کبد چرب در کودکان
در مراحل اولیه بیماری با توجه به علائمی که در کودک بروز می دهد می توانیم پی به ابتلای کودک به این بیماری ببریم. در این بیماری علائمی مانند احساس ضعف و خستگی دیده می شود و برای تشخیص قطعی این بیماری نیاز به آزمایش و سونوگرافی است اما اطلاع از علائم احتمالی می تواند شما را در تشخیص زود هنگام بیماری کمک کند.
علائم کبد چرب عبارتند از خستگی مفرط، کاهش وزن، کم اشتهای، درد در بالای شکم در ناحیه راست، ضعف و حالت تهوع، لکه های پوستی، کهیر، بوی بد دهان و حساسیت های پوستی مانند خارش، تعریق، زردی سفیدی چشم و سرخ شده صورت با افزایش عروق خونی.
در صورت بروز این علائم در فرزندتان سریعا به پزشک مراجعه کنید.
متداول ترین بیماری های کبد در کودکان
شایعترین مشکلات کبدی در کودکان شامل موارد زیر میباشد:
نارسایی حاد کبدی
سیروز یا نارسایی مزمن کبدی
– کیست یا تومور کبدی
پیشگیری و درمان کبد چرب در کودکان
مهمترین عامل در درمان این بیماری تغییر سبک زندگی می باشد، که شامل موارد زیر است:
فعالیت فیزیکی
تغییرات رژیم غذایی
دریافت امگا 3
منابع امگا 3: انواع ماهی ها و همچنین گردو. حداقل 2 بار در هفته ماهی
استفاده شود.
1. دریافت فیبر را با انتخاب مواد غذایی زیر افزایش داده:
2. از غلات مصرف شده حداقل نصف آن از غلات سبوسدار باشد. با توجهبه این که غذای اصلی مصرفی ما برنج و نان میباشد، بهتر است از بین نانها ترجیحا از نانهای سبوسدار استفاده و دریافت برنج سفید، سیب زمینی و خوراکیهای حاوی قند فراوان کاهش داده شود.
3. از میوه و سبزیجات بیشتر استفاده شود.
4. استفاده از حبوبات در رژیم غذایی