فرکانس ، اندازه گیری تعداد تکرار اتفاقی در واحد زمان است. برای محاسبه فرکانس در یک بازه زمانی ثابت و مشخص، تعداد دفعات وقوع یک حادثه در آن بازه شمرده و سپس این تعداد را بر طول بازه زمانی تقسیم می شود. به زبان ساده، فرکانس یعنی تعداد چرخه در ثانیه و یا تعداد تکرار یک کار تکراری در واحد زمان است. (واحد زمان را معمولا ثانیه در نظر می گیرند).
فرکانس با واحد هرتز (Hz) اندازه گیری می شود که بر گرفته از نام فیزیک دان آلمانی یعنی ” هاینریش رودولف هرتز ” می باشد. واحدهای دیگر برای اندازه گیری فرکانس نیز وجود دارد، از قبیل : دور بر دقیقه (rpm) و نیز سیکل بر ثانیه.
برخی عبارات در مباحث مختلف، معنای متفاوتی دارند؛ فرکانس نیز از آن دسته عبارات می باشد. به طور مثال اگر شما بتوانید در یک ثانیه ۱۰ بار دست هایتان را به هم بزنید، فرکانس شما در این مبحث ۱۰ هرتز می شود.
مثال دیگر، وقتی گفته می شود نرخ بازسازی صفحه در مانیتور شما ۶۰ هرتز است ، این بدان معناست که در هر ثانیه ۶۰ بار کل صفحه مانیتور شما، پیکسل به پیکسل، و از بالا به پائین، با رنگ جدید جایگزین می شود.
طبیعتا ۶۰ بار در ثانیه آنقدر سریع است که چشم شما احساس نمی کند و شما فکر می کنید که دائما یک صحنه ثابت را می بینید، در حالی که این صحنه حداقل ۶۰ بار در هر ثانیه دوباره بازسازی می شود. هر چه این عدد بیشتر باشد، چشم شما کمتر چشمک زدن های مانیتور را احساس می کند در نتیجه چشم شما کمتر خسته می شود.
به طور کلی امواج رادیویی دارای سه ویژگی می باشند :
امواج رادیویی متزلزل و قابل نوسان می باشند و این بدان معناست که مکررا افزایش می یابند و به نقطه ارتعاش و نوسان می رسند که در اصطلاح به آن ” پیک ” می گوئیم و دوباره به حداقل و پائین ترین حد خود می رسند که در اصطلاح فیزیک آن را ” فید ” یا ” کاهش فرکانس ” می نامیم؛ پس به طور مکرر این افزایش و کاهش فرکانس در این امواج پدید می آیند.
یک حرکت از اولین پیک به سمت دومین پیک، یک ” دوره ” یا ” سیکل ” نامیده می شود، در اینجا باید عنوان کنیم که واژه فرکانس و آنچه که فرکانس نامیده می شود دقیقا اشاره به میزان نوسان موج دارد. در حقیقت تعداد سیکل هایی که در یک ثانیه صورت می گیرند. همانطور که در بالا گفته شد، فرکانس با واحدی به نام ” هرتز ” اندازه گیری می شود، هر هرتز شامل یک سیکل در هر ثانیه می باشد، پس یک موج رادیویی 960 مگاهرتز، در هر ثانیه، چیزی حدود 960 میلیون سیکل نوسان پیدا می کند. فاصله بین دو پیک متوالی ” طول موج انرژی ” نامیده می شود.
پنج فرکانس برای انواع سیستم های ردیاب در دنیا در نظر گرفته شده است. سیستم ها در هر رده فرکانس، دارای توانایی های مختلفی می باشند و می توانند سیگنال ها را در فاصله خاصی دریافت و از مواد و اجسام کدر از قبیل فلزات، سدیم، گرافیت و مایعات عبور دهند. این نکته باید در نظر گرفته شود که تفاوت های تکنیکی خاصی در سیستم هایی که به نوعی با فرکانس در ارتباط می باشند وجود دارد.
در این مقاله با فرکانس و طول موج و مفاهیم آن ها آشنا شدیم. با انتها رسیدن این مطلب ، شما کاربران عزیز می توانید برای مشاهده و خواندن بیشتر مقالات در این زمینه به صفحه مقالات مراجعه کنید.
لطفا اگر نظر یا نکته ای دارید ، در بخش نظرات ثبت کنید.
منبع : https://sensorsanatnovin.com/frequency-and-wavelength-and-their-implications/
کود آلی یا شیمیایی ، کدام بهتر است؟
امروزه برای ارتقای سطح کیفیت محصولات و همچنین کاهش هزینه های تمام شده یک نظام کشاورزی پایدار و رو به رشد نیاز است که استفاده از انواع کودها می تواند به داشتن این نظام کمک کند. . اما کدام نوع کود مناسب گیاهان ما است ؟ کود آلی یا شیمیایی بهتر است ؟ در این مقاله به این پرسش پاسخ خواهیم داد تا تفاوت این دو را بهتر درک کنید.
به کلیه مواد اعم از آلی (طبیعی) یا شیمیایی (مصنوعی) که داری عناصر و مواد غذایی مورد نیاز گیاه باشند، کود می گویند که دو منشا سنتتیک و طبیعی دارد.
کودهای آلی از بقایای گیاهان و موجودات زنده حاصل میشوند. این کودها به میکروارگانیسم های موجود در خاک برای تجزیه و آزاد کردن مواد مغذی خود، نیاز ضروری دارند. کودهای آلی سرشار از فسفر، نیتروژن و پتاسیم هستند.
کودهای آلی مانند:
کنجاله پنبه، امولسیون ماهی، انواع کودهای حیوانی (طیور و دامی)، کمپوست حاصل از ضایعات کارخانه های قند و دخانیات، تخمیر زباله ها و فاضلاب شهری، تخمیر آزوال، ضایعات کشت و تولید قارچ خوراکی، بقایا و پسماندهای گیاهان، تخمیر سبوس برنج و کلش گندم.
کودهای آلی دو نوع هستند:
کود آلی مصنوعی :کودهایی هستند دارای ترکیبات آلی ، که به صورت مصنوعی تولید میشوند، مثل اوره که یک کود آلی معمولی است.
کود آلی طبیعی : کودهایی هستند که ٪۱۰۰ از مواد طبیعی تولید میشوند، مانند عصاره ماهی، جلبک دریایی و مواد کمپوست.
کود شیمیایی عبارت است از هر ماده معدنی با منشا کاملا مصنوعی که برای حفظ رشد گیاه به خاک اضافه میشود. به دلیل این که کودهای شیمیایی به صورت مصنوعی از مواد معدنی تولید میشوند ، ممکن است دارای اسیدهای مضر باشند که باعث ایجاد مشکل در میکروارگانیسم های خاک می شود. همچنین آنها سرشار از سه ماده مغذی ضروری NPK برای رشد گیاه هستند.
کودهای شیمیایی مانند:
سولفات آمونیوم، آمونیوم فسفات، نیترات آمونیوم، اوره، کلرید آمونیوم و …
کودهای شیمیایی یا معدنی به طور گستردهای در دسترس هستند و بیشتر از کودهای آلی استفاده میشوند. مواد معمول مورد استفاده در تهیه این کودها، فرآوردههای نفتی و سنگها هستند، اما از منابع ارگانیک نیز در بسیاری موارد استفاده میشود. اگر چه ممکن است در تولید این کودها از منابع ارگانیک استفاده شود، اما به دلیل اینکه مواد به حالت خالص و طبیعی استفاده نمیشوند، ارگانیک به حساب نمیآیند.
کود شیمیایی و کود آلی هر دو از رشد گیاهان حمایت می کنند، اما این به نیاز گیاهان شما بستگی خواهد داشت. که در واقعا کدام را انتخاب کنید. زیرا هر دو محصول خاک را با مواد مغذی برای رشد گیاهان غنی می کنند و این به نظرات شما و ترجیحات شما بستگی دارد که با نظر به تفاوت هایی همچون هزینه، در دسترس بودن و تاثیرات زیست محیطی کدام را انتخاب کنید.
منبع : https://kimiazarin.com/organic-or-chemical-fertilizers-which-one-is-better/
منظور از کود کلات شده چیست؟
کلات کردن به چه معنی است :
یک فرایند ساده و طبیعی است که فلزات با ترکیبات آلی، بهم می پیوندند. وقتی سلولهای گیاه مواد مغذی را جذب می کنند فورا با اسیدهای آلی از جمله اسید سیتریک، اسید مالونیک، اسیدهومیک و آمینواسید به شکل کلات شده در می آیند .
همچنین به معنی دیگر کلات در صنعت کودهای کشاورزی به مواد غذایی غیر آلی که توسط یک مولکول از ماده آلی محصور شده میگویند.
زمانی که عنصری مغزی در کنار مولکولهای پایدار و مرکبی که آلیاند (عوامل کلات) نگهداری شود کود کلات شده گویند. کلات عناصر ریز مغذی ، مانند آهن، مس، منگنز و… به صورت گسترده در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
فرم کلات یک عنصر در مقایسه با نوع معمولیاش خیلی راحتتر در خاک توسط گیاه جذب میگردد. عنصر کلاته شده پتانسیل بار بیشتری ایجاد مینماید و بنابراین بسیار بهتر از کانال ریشه عبور خواهد کرد.
اگر بخواهیم عناصری که به فرم کلات هستند را با عناصر آزاد و یا غیر کلات در خاک مقایسه کنیم، عنصر به فرم کلات ثبات بیشتری داشته و با آبشویی کمتر از دسترس ریشه خارج میگردند.
نکته مهم این است که مواد کلات ساز نباید در سوخت و ساز گیاه اختلال ایجاد نماید و برای گیاه مضر باشد. باید توجه شود که فقط عنصرهای آهن، کلسیم، روی، منگنز، منیزیم و مس قابلیت کلات شدن و قابل استفاده بعنوان کود ریز مغذی هستند.
کلات کردن خاک باعث مزایای بسیار مفیدی برای گیاه می شود که عبارت است از:
منبع : https://kimiazarin.com/what-is-meant-by-chelated-fertilizer/
جلوگیری از سرمازدگی درختان در ابتدای بهار
یکی از بدترین مشکلاتی که می تواند گزیبان کشاورزان را بگیرد سرمازدگی شکوفه های درختان در ابتدای فصل بهار می باشد که ممکن است بخاطر این سرمازدگی کل و یا بخش بزرگی از محصولات از بین برو و کشاورزان را با ضررهای سنگین مواجه کند.
ما در این مقاله قصد داریم راهکارهای به حداقل رساندن این آسیب ها به درختان را بررسی کنیم.
از عمده ترین عوامل بروز این مشکل می توانیم به عواملی مثل:
همچنین ممکن است عوامل دیگری از جمله بیمارهای قارچی و فقر کودی نیز از دلایل سرمازدگی در بهار باشند.
مطمئنا تا به حال با عباراتی مثل کود ضد سرمازدگی، کود ضد تنش سرمایی و عناوین این چنین زیاد برخورد داشته اید ولی واقعیتی که در حال حاضر وجود دارد این است حداقل در ایران چیزی به نام کود ضد سرمازدگی وجود ندارد. زمانیکه ما از کلمه ضد سرمازدگی استفاده می کنیم باید در صورت افت شدید دما و حتی بروز یخ زدگی هیچ ضرری به گلها و جوانه ها وارد نشود، ولی این در حالیست که چنین چیزی اتفاق نمی افتد و بعد از کاهش شدید دما و یخ زدگی قسمتی از یا کل گلها و جوانه های تازه تشکیل شده از بین می روند، این در حالیست که باید این اتفاق با وجود استفاده از کود ضد سرمازدگی ادعائی، اتفاق نیافتد.
در طی سالهای اخیر و با توجه به پیشرفتهای فراوانی که در تولید انواع کودها و مواد ضد استرس اتفاق افتاده است اخیرا یکسری مواد ضد سرمازدگی در کشورهای پیشرفته کشاورزی تولید شده است. نحوه استفاده از این مواد به این گونه است که 12 تا 24 ساعت قبل از شروع یخبندان، این مواد بصورت محلول پاشی روی جوانه ها و گلهای تازه تشکیل شده استفاده می شود و این مواد در بازه زمانی مشخصی (مثلا 2 تا 4 روز) از یخ زدگی گلها و جوانه ها تازه تشکیل شده جلوگیری می کند. ولی نکته مهم در اینجاست که به دلیل بالا بودن قیمت این مواد در حال حاضر تولید انبوهی نداشته و در مرحله بیشتر آزمایش وجود دارد.
بصورت کلی ما می توانیم در دو مرحله نسبت به کاهش ضررهای وارده به دلیل سرمازدگی اقدام کنیم:
یکی از عمده ترین دلایل بالا بودن خسارات ناشی از سرمازدگی در ابتدای بهار در باغات ضعف کودی در اکثر زمین های کشاورزی است. هر چقدر درختان دارای بنیه قوی باشند، جوانه ها و گلهای تازه تشکیل شده هم قوی بوده و قدرت مقاومت بالایی در مقابله با وقایع محیطی خواهد داشت. به همین خاطر است که ما باید در ابتدای زمان بیدار شدن درختان باید نسبت به استفاده از کود بهاره (فروت ست) حتما اقدام کنیم. نحوه استفاده از این برنامه کودی قبلا بصورت کامل توضیح داده شده که باز هم می توانید با کلیک روی این لینک این مطلب را دوباره مطالعه کنید.
به طور قاطع می توان گفت که عمده ضررها و مشکلات بعد از سرمازدگی ، از بین رفتن جوانه ها و گلهای تازه تشکیل شده است و اگر به موقع از مواد و کودهای لازم در این مقطع استفاده نشود نمی توانیم قسمت عمده ای از این آسیب ها را جبران کنیم.
بصورت کلی دو ضرر عمده بعد از بروز سرمازدگی گلها و جوانه های تازه تشکیل شده را تهدید می کند:
در مواقعی که وقایع های محیطی مثل افت شدید دما اتفاق می افتد شرایط برای بروز بیماریهای قارچی فرآهم می شود که بروز این حالت ممکن است از دلایل از بین رفتن و وارد آمدن آسیب های جدی به گلها و جوانه های تازه باشد.
به دلیل افت های شدید دمایی آسیب های جدی به سیستم تغذیه گلها و جوانه های تازه تشکیل شده وارد می شود و عملا امکان تغذیه را به شدت محدود می کند و به جرات می توان گفت که یکی از مهمترین عوامل ثانویه از بین رفتن گلها و جوانه های تازه تشکیل شده همین عدم امکان تغذیه است و به نوعی گلها و جوانه ها از کمبود مواد کودی از بین می روند.
می توان این مشکل را با داشتن یک برنامه کوددهی درست و متناسب به صورت کامل پیشگیری و یا رفع کرد.
منبع : https://kimiazarin.com/prevent-frost-on-trees-in-early-spring/